Οι Arte Cinematica κατακτούν το Golden Lens, το Oscar των βιντεογράφων

Οι Arte Cinematica, από την Αθήνα, εκλέχθηκαν ως οι κορυφαίοι κινηματογραφιστές γάμων στον κόσμο για το 2018, και βραβεύτηκαν με δύο Golden Lens, τα οποία θεωρούνται τα Όσκαρ για τους φωτογράφους και εικονολήπτες γάμου. Τα βραβεία αυτά απονέμονται σε μια ετήσια τελετή Gala στη Βραζιλία από την Inspiration Photographers, μια από τις μεγαλύτερες Ενώσεις Φωτογράφων και Κινηματογραφιστών διεθνώς που σήμερα απαριθμεί περίπου 2000 μέλη από όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε λάβει αρκετές διεθνείς διακρίσεις για το έργο μας και φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που ήμασταν υποψήφιοι για βράβευση στο Golden Lens. Τα συναισθήματά μας όμως δεν περιγράφονται όταν στις 00.30 Βραζιλίας (4.00 πμ Ελλάδας) στην αίθουσα ανακοινώθηκε το όνομά μας ως οι κορυφαίοι βιντεογράφοι στον κόσμο. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία, όπως και το πάρτυ που ακολούθησε.
Βραβευτήκαμε σε δύο κατηγορίες: International Videographer of the Year και 3rd most Awarded Videographer of the year. Οι βραβεύσεις αυτές έχουν πολύ σημαντική αξία καθώς δεν προκύπτουν από μια μεμονωμένη δουλειά (μια φωτογραφία ή ένα βίντεο γάμου) αλλά από το συνολικό έργο που παρουσιάσαμε στη διάρκεια της χρονιάς, τον αριθμό των βραβεύσεων που είχαμε, καθώς και από την ψηφοφορία των υπολοίπων συναδέλφων μας από όλο τον κόσμο.
Φυσικά, ως φωτογράφοι και κινηματογραφιστές γάμων ο απώτερος στόχος μας δεν είναι τα βραβεία, όμως όταν η αναγνώριση έρχεται και από συναδέλφους μας που είναι κορυφαία ονόματα παγκοσμίως στο χώρο, τότε αυτό μας δίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τον δικό μας τρόπο.

Προσεγγίζουμε την κινηματογράφηση γάμου ως ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με αντικείμενο μια ιστορία αγάπης, όπου οι άνθρωποι και το συναίσθημα είναι στο επίκεντρο, και όπου ο τεχνικός εξοπλισμός και οι κινηματογραφικές τεχνικές αποτελούν το μέσο αφήγησης αυτής της ιστορίας. Η έμφαση στο storytelling και στο συναίσθημα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τα φιλμ μας. Είναι μεγάλη χαρά μας να βλέπουμε ότι αυτό φαίνεται να βγαίνει και προς τα έξω.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 χρόνων η πρωτότυπη προσέγγισή μας στην οπτικοποίηση και την αφήγηση ιστοριών αγάπης έχει λάβει σημαντική διεθνή αναγνώριση και βραβεύσεις τόσο στον τομέα της φωτογραφίας όσο και σε αυτόν της κινηματογράφησης.
Τα βραβεία μας όμως δεν περιορίζονται μόνο στις υψηλότερες διακρίσεις από εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς στον τομέα του γάμου, καθώς πολλά από τα βίντεό μας έχουν βραβευθεί από σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.
− Το 2015 η Arte Cinematica έλαβε 4 από τα μεγαλύτερα βραβεία στη φωτογραφία και το βίντεο γάμων στην Ελλάδα
− Το 2016 η Arte Cinematica ψηφίστηκε μεταξύ των Top 20 Ομάδων κινηματογράφισης γάμων διεθνώς
− το 2017 η ταινία μικρού μήκους μας Ciudad de mi corazon προβλήθηκε και βραβεύτηκε σε πάνω από 25 φεστιβάλ κινηματογράφου στο εξωτερικό ενώ το show reel γάμων μας βραβεύτηκε ως το καλύτερο promotional spot σε διεθνές φεστιβάλ στο San Francisco
− Tο 2018 έρχονται οι τίτλοι International Videographer of the Year και 3rd most Awarded Videographer of the year

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού των βραβείων Golden Lens που κάποιος Έλληνας κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου βιντεογράφου στον κόσμο